Interviews


Carine Philipse: ‘Ik heb me totaal aan God overgegeven’ – interview in VolZin door Jurgen Tiekstra

volzinZe is een hedendaagse mystica: Carine Philipse (64), voormalig ziekenhuispredikant uit Den Haag. Vorig jaar verscheen haar op-merkelijke boek Jij zingt in mij Jouw naam.

Lees meer >


Interview Carine Philipse in EO Onderweg door Elsbeth Gruteke


Portret – Het mystieke leven van Carine Philipse – interview in het Friesch Dagblad door Jurgen Tiekstra

fd_1

In haar dagboek Jij zingt in mij Jouw naam beschrijft Carine Philipse de mystieke ervaring die zij tien jaar geleden had en de impact die dit gevoel van ‘eenheid met God’ had op haar leven. ‘Doodgaan is: totaal in God vallen en in Hem opgaan, als een waterdruppel in de zee.’ Door Jurgen Tiekstra.

Lees meer>


Dagboek van Carine Philipse – Ik wens iedereen toe: leven vanuit liefde – interview in Kerk in Den Haag door Robert Reijns

kerkdenhaag2Carine Philipse uit Den Haag heeft een bloemlezing uit haar dagboek gepubliceerd. De ziekenhuispredikante verhaalt over de mystieke ervaringen die haar ten deel zijn gevallen.

Lees meer >


Interview door Hein Blommestijn

dvd-md-3Carine Philipse (1950) hield een dagboek bij van de krachtige mystieke doorbraak die haar in 2003 overkwam en het ontwikkelingsproces dat daarop volgde. Zij vond woorden voor haar steeds inniger relatie met God in de vorm van dagelijkse notities van haar ervaringen en gevoelens, in reflecties en gebeden. Zulke directe, aansprekende teksten, dat zij de lezer meenemen naar de laag in zichzelf waar hij of zij God kan ontmoeten.

Lees meer >


‘Ik werd door God aangeraakt’ – interview in Trouw door Marijke Laurense

trouw_1_1Theologe Carine Philipse legde een overrompelende ervaring vast in haar ‘Mystiek dagboek’. ‘Ik hoop dat dit boek mensen helpt contact te leggen met de laag in henzelf waar zij God kunnen ontmoeten.’

Lees meer >