Stichting voor mystiek uit alle windstreken

Posted By Carine Philipse on nov 8, 2016 | 1 comment


In juli 2013 publiceerde ik mijn boek Jij zingt in mij Jouw naam, mystiek dagboek, bloemlezing. De stortvloed van reacties die daar op volgde, bracht mij er toe een stichting voor mystiek uit alle windstreken op te richten.

Deze stichting i.o. heeft twee doelstellingen:

1. Het nemen en/of ondersteunen van initiatieven die de bewustwording en verdieping van mystieke ervaringen en mystieke processen bevorderen. Dat kan bijvoorbeeld door het organiseren of (financieel) ondersteunen van bijeenkomsten over mystieke teksten, bezinningsbijeenkomsten, retraites, enz. En door het (doen) publiceren of (financieel) ondersteunen van publicaties van of over mystieke teksten, of over andere onderwerpen die binnen de doelstelling vallen.

2. Zo mogelijk initiatieven nemen, bevorderen en/of (financieel) ondersteunen die zich de praktische verbinding van mystiek, ethiek en maatschappelijke betrokkenheid ten doel stellen. Dat kunnen bijvoorbeeld initiatieven zijn die vanuit een mystieke bewogenheid gericht zijn op gerechtigheid, vrede en verzoening, of hulp aan mensen die in armoede leven, vervolgd worden of moeten vluchten, de bescherming van de natuur, enz.

De stichting streeft geen winst na en zal hopelijk de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) verkrijgen. Dat betekent o.a., dat giften aan de stichting aftrekbaar zijn. Voorlopig zal een werkkapitaal van 6000 euro per jaar beschikbaar zijn, maar in de toekomst waarschijnlijk aanzienlijk meer.

Een aantal enthousiaste bestuursleden zijn al gevonden, maar het bestuur zoekt o.a. nog een voorzitter, een jurist en een financieel deskundige.
Wie ideeën wil aandragen is van harte welkom!

Contactadres: carinephilipse@ziggo.nl, www.carinephilipse.nl.

1 Comment

 1. Hallo Carine,
  Ik heb je net in Het Vermoeden gezien. Daarin vertelde je over je volgend symposium ‘Mystiek en Kunst’. Kan ik daar meer informatie over krijgen? Bijv. De locatie en de datum?
  Ik ben geïnspireerd door wat je zei en het is zo herkenbaar. De dingen vanuit een diepte ervaren is fantastisch, maar ook moeilijk en alleen.
  Fijn Pinksterweekend❤️

  Raina Zichterman

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *